υδατοδρόμια Hellenic Water Airports

Τα Υδατοδρομια στην Ελλαδα

Τα Υδατοδρόμια είναι η υποδομή που έχει χωροθετηθεί σε υδάτινη επιφάνεια (θάλασσα ή λίμνη) και επιτρέπει την προσθαλάσσωση (προσυδάτωση) και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων. Τα υδατοδρόμια αποτελούν τμήμα λιμανιών ή μαρίνων και απαρτίζονται από χερσαίες εγκαταστάσεις, με κυριότερες τα κτίρια εξυπηρέτησης επιβατών και εργαζομένων καθώς και υδάτινες εγκαταστάσεις όπως την πλωτή προβλήτα πρόσδεσης των υδροπλάνων.

Ενισχυτικά, τα Υδάτινα Πεδία  είναι άλλη μία υδάτινη περιοχή που εξυπηρετεί την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων και χρησιμοποιείται περιστασιακά ή σε ειδικές περιπτώσεις που δεν υπάρχει υδατοδρόμιο σε έναν προορισμό και μπορεί να χωροθετηθεί σε υδάτινη επιφάνεια όπου δεν υπάρχει οργανωμένη λειτουργία λιμένα.

Προσθαλάσσωση υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes

Τα Υδατοδρομια Hellenic Water Airports

Τα υδατοδρόμια της Hellenic Water Airports αφορούν το σύνολο των υδατοδρομίων που βρίσκονται υπό την διαχείριση και λειτουργία της Hellenic Seaplanes, αεροπορικής εταιρείας που κατέχει ηγετική θέση στην πτητική λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας προγραμματισμένα δρομολόγια επιβατών, ναυλωμένα ταξίδια (chartered trips) καθώς και πτήσεις τουριστικού και περιηγητικού ενδιαφέροντος με τα αεροσκάφη της.  

Ως πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα του management υδατοδρομίων, η Hellenic Seaplanes έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό του δικτύου υδατοδρομίων της με άμεσους στόχους:

  • την γενική ανάπτυξη και την ανοδική πορεία του κλάδου των υδατοδρομίων στη χώρα μας
  • τη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών τους
  • τη διατήρηση των εταιρικών προτύπων σε όλα τα υδατοδρόμια του ομίλου
  • τη συνεχόμενη εξέλιξη των παρεχόμενων προς τους επιβάτες υπηρεσιών τους.
  • την εμπορική υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, με μεσολάβηση και σύναψη συνεργασιών μεταξύ των υδατοδρομίων και ντόπιων επιχειρήσεων (π.χ επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικές εταιρείες, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κ.α.)

Τα υδατοδρόμια της Hellenic Seaplanes αποτελούν την πλειοψηφία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και λειτουργούν με τη μορφή εταιρείας, με ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζεται από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων.

Έως τώρα το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται  από δεκάδες υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα ενώ ενισχύεται δυναμικά και αποφασιστικά με νέους προορισμούς και δήμους που θέλουν να αποκτήσουν υδατοδρόμιο και να ενταχθούν στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας.

Το οραμα μας

To όραμα της Hellenic Seaplanes μέσω των Hellenic Water Airports, είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα και διεθνώς, αξιοποιώντας πλήρως το ιδανικό ελληνικό περιβάλλον για την εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά και η δημιουργία ενός καινούργιου τουριστικού προϊόντος, με επίκεντρο τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes.

Μετοχοι Υδατοδρομιων

Στη μετοχική σύνθεση των σταθμών εξυπηρέτησης των υδροπλάνων της, η Hellenic Seaplanes κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, όντας η κύρια αρτηρία χρηματοδότησης των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων καθώς μετέπειτα και της ολικής κατασκευή των υποδομών τους, με την ενεργοποίηση ιδιωτικών funds που διαχειρίζεται.

Το λογότυπο της Hellenic Seaplanes

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα