Λογότυπο του δικτύου υδατοδρομίων Hellenic Water Airports

Άρχισαν οι κατασκευές στο Υδατοδρόμιο Σκύρου

Πανοραμική φωτογραφία του ολοκληρωμένου υδατοδρομίου της Σκύρου

Σάρκα και οστά αποκτούν οι χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις στο λιμάνι του νησιού, με πρωτοβουλία της Hellenic Seaplanes!

 

Το χαρτοφυλάκιο των υδατοδρομίων Hellenic Water Airports και του δικτύου υδατοδρομίων Στερεάς Ελλάδας εμπλουτίζεται σημαντικά με την έναρξη των κατασκευών του έργου στο κεντρικό λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά.

Ειδικότερα, η πρώτη σειρά έργων για το υδατοδρόμιο Σκύρου περιελάμβανε μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση της σήμανσης καθώς και τη μεταφορά και εγκατάσταση του οικίσκου του υδατοδρομίου στο βορειοδυτικό τμήμα του λιμένα Σκύρου.

Στα προσεχή βήματα, δρομολογούνται οι απαραίτητες συνδέσεις στο σταθμό εξυπηρέτησης επιβατών, όπως επίσης και η κατασκευή της περίφραξης, η δημιουργία των υδάτινων εγκαταστάσεων, η προβλήτα πρόσδεσης για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση έως δύο υδροπλάνων.

Έτοιμη η ιστοσελίδα για το υδατοδρόμιο Σκύρου!

 

Η Hellenic Seaplanes, με την εκκίνηση των έργων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Σκύρου, δημιούργησε και τη δική του σελίδα!

Με την πρόσβαση στο site, ο χρήστης και εν δυνάμει επιβάτης μπορεί:

  • να δει φωτογραφίες από τα πρώτα στάδια των κατασκευών των υποδομών του υδατοδρομίου
  • να μάθει τα πάντα για το υδατοδρόμιο στη Σκύρο, την τοποθεσία και τους τρόπους πρόσβασης σε αυτό
  • να βρει πληροφορίες για τα μελλοντικά αεροπορικά δρομολόγια των υδροπλάνων από/προς το νησί
  • να ενημερωθεί για τις ενδεικτικές διάρκειες πτήσεων με γειτονικά υδατοδρόμια όπως αυτό της Κύμης.

Οι δηλώσεις για τα πρώτα βήματα κατασκευής στη Σκύρο

 

Για τα έργα στο νησί, τοποθετήθηκε σχετικώς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: “Το υδατοδρόμιο παίρνει πλέον σάρκα και οστά! H Hellenic Seaplanes μιλάει μέσα από τα έργα της και με την ολοκλήρωση των χερσαίων και υδάτινων εγκαταστάσεων υπενθυμίζει ότι τα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα συνεχίζονται ακάθεκτα και το όραμα για την έλευση και τη βιώσιμή λειτουργία των υδροπλάνων παραμένει ζωντανό. Προφανώς, το δρόμο και το παράδειγμα της Σκύρου πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί ώστε να δημιουργηθεί ένα άξιο δίκτυο υδατοδρομίων, αλλά κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση!”.

O Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη για 7η συνεχή χρονιά στην κομβική θέση του ανέφερε: “Πίστεψα εξαρχής τη σημαντικότητα του έργου απόκτησης υδατοδρομίου στο λιμάνι μας. Μετά από τόσα χρόνια κοινών προσπαθειών με τη Hellenic Seaplanes, η Σκύρος αποκτάει ένα σύγχρονο υδατοδρόμιο που θα εξυπηρετήσει την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων και τη μεταφορική ευελιξία των συμπολιτών μας καθώς και των τουριστών. Θα συνεχίσουμε τα έργα στο υδατοδρόμιο και πιστεύουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να το δούμε στην τελική του μορφή! Ένα είναι σίγουρο, ότι το τοπικό υδατοδρόμιο είναι βήμα προόδου και φέρνει άλλον αέρα στο νησί μας και στις υποδομές του”.

 

#κατασκευή υδατοδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ίδρυση υδατοδρομίων σε Αλιβέρι, Αιδηψό και Ιτέα

Εγκρίθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου σε Αλιβέρι και Αιδηψό! Ανακοινώνεται και η Ιτέα

Το χαρτοφυλάκιο υδατοδρομίων Εύβοιας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό από τα Υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών, Ναυτιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Εσωτερικός χώρος του υδατοδρομίου Πάτρας

Έγκριση Άδειας Λειτουργίας για το Υδατοδρόμιο Πάτρας: Η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα υδροπλάνα με Hellenic Seaplanes στο επενδυτικό σχήμα!

Το υδατοδρόμιο της Πάτρας λαμβάνει προσεχώς την άδεια λειτουργίας μετά από την επιθεώρηση της επιτροπής υδατοδρομίου και προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα