Λογότυπο του δικτύου υδατοδρομίων Hellenic Water Airports

Έγκριση Άδειας Λειτουργίας για το Υδατοδρόμιο Πάτρας: Η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα υδροπλάνα με Hellenic Seaplanes στο επενδυτικό σχήμα!

Εσωτερικός χώρος του υδατοδρομίου Πάτρας

Το υδατοδρόμιο της Πάτρας λαμβάνει προσεχώς την άδεια λειτουργίας μετά από την επιθεώρηση της επιτροπής υδατοδρομίου και προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για την πτητική λειτουργία των υδροπλάνων.

Η εταιρεία Hellenic Seaplanes συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα για τη διαχείριση του υδατοδρομίου και η Αχαΐα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα υδροπλάνα στις εγκαταστάσεις της!

Η Πάτρα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς θα ενεργοποιήσει ξανά το υδατοδρόμιό της μετά από πολλά χρόνια. Γίνεται πλέον ο πρώτος προορισμός στην Πελοπόννησο που αποκτάει την έγκριση λειτουργίας από τα αρμόδια υπουργεία, με το σταθμό εξυπηρέτησης υδροπλάνων να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο περί αεροδρομίων επί υδάτινης επιφάνειας.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος του υδατοδρομίου Πάτρας 

Η επιθεώρηση των χερσαίων και υδάτινων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου από κλιμάκιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας – ΑΠΑ, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής περιελάβανε την αξιολόγηση από κοντά των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου (συστήματα ελέγχου, γραφεία διοίκησης, χώρους εξυπηρέτησης και αναμονής επιβατών), τον περιβάλλοντα χώρο του υδατοδρόμιου καθώς και τα μέτρα ασφαλείας για την ασφάλεια τόσο των ταξιδιωτών όσο και του προσωπικού του υδατοδρόμιο Πάτρας. Παράλληλα έγινε πραγματογνωμοσύνη και στις υδάτινες εγκαταστάσεις και στην πλωτή προβλήτα όπου θα προσδένονται τα υδροπλάνα.

Στο πλαίσιο της επιθεώρησης του υδατοδρομίου Πατρών, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Hellenic Seaplanes βάζει στον επενδυτικό της χάρτη το υδατοδρόμιο Πατρών, ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια που εξυπηρέτησαν του σκοπούς των υδροπλάνων, ένα μέσο εναλλακτικό που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της μετακίνησης στη χώρα μας. Το υδατοδρόμιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, έχοντας χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και έκδοσης εισιτηρίων, εξοπλισμό  ελέγχου  επιβατών  και  αποσκευών καθώς και υδάτινες εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και μπαίνει στην εξίσωση των σταθμών που θα εξυπηρετήσουν πρώτοι πτήσεις προς Ιόνιο, Πελοπόννησο και άλλους προορισμούς».

H Πάτρα στο Δίκτυο Υδατοδρομίων της Hellenic Water Airports 

Mε την θετική αξιολόγηση των εγκαταστάσεών του το υδατοδρόμιο Πάτρας προχωράει δυναμικά στην απόκτηση της άδειας λειτουργίας του. Με τη σχετική έγκριση των υποδομών, η Hellenic Seaplanes εντάσσει και επίσημα στο δίκτυο υδατοδρομίων “Hellenic Water Airports” την Πάτρα, δρομολογώντας την άμεση διασύνδεσή της με υδροπλάνα με τα νησιά Ιονίου, τα άλλα υδατοδρόμια του συμπλέγματος Πελοποννήσου, όπως  της Καλαμάτας και της Κυλλήνης, ενώ στα σχέδια είναι και η πραγματοποίηση πτήσεων και σε άλλους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας.

 

#άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ίδρυση υδατοδρομίων σε Αλιβέρι, Αιδηψό και Ιτέα

Εγκρίθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου σε Αλιβέρι και Αιδηψό! Ανακοινώνεται και η Ιτέα

Το χαρτοφυλάκιο υδατοδρομίων Εύβοιας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό από τα Υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών, Ναυτιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα