Λογότυπο του δικτύου υδατοδρομίων Hellenic Water Airports

Εγκρίθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου σε Αλιβέρι και Αιδηψό! Ανακοινώνεται και η Ιτέα

Ίδρυση υδατοδρομίων σε Αλιβέρι, Αιδηψό και Ιτέα

Το χαρτοφυλάκιο υδατοδρομίων Εύβοιας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό από τα Υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών, Ναυτιλίας και Οικονομικών. Μετά την πρόσφατη προσθήκη της Κύμης στο δίκτυο, τα υδατοδρόμια σε Αλιβέρι και Αιδηψό εντάσσονται στην ολοένα και αυξανόμενη λίστα του δικτύου υδατοδρομίων στη Στερεά Ελλάδα.

Η Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ, θυγατρική της Hellenic Seaplanes, έχει αναλάβει την πλήρη κατασκευή και λειτουργία των πέντε συνολικά υδατοδρομίων στην Εύβοια.

Η στρατηγική επιλογή τους σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ) αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού ενώ αναβαθμίζει κατακόρυφα τις μεταφορικές του επιλογές.

Η δυνατότητα για γρήγορη και άνετη σύνδεση μεταξύ των νησιωτικών προορισμών και της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν μέσω των αεροπορικών δρομολογίων με υδροπλάνα, ευκολία, ταχύτητα και ευελιξία στις μετακινήσεις τους.

Ξεκινάει η διαδικασία για ίδρυση υδατοδρομίου και στην Ιτέα!

Παράλληλα με τα projects που οδεύουν προς αδειοδότηση σε Κάρυστο και Χαλκίδα, ξεκινάει η διαδικασία ώστε και η Ιτέα να αποκτήσει το δικό της υδατοδρόμιο, με όλα να συνηγορούν ότι η ανάπτυξη του τομέα των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων στην Ελλάδα αποκτάει συναρπαστικές προοπτικές.

Mε την υπογραφή της σύμβασης αδειοδότησης του υδατοδρομίου Ιτέας, το προχωρημένο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της πόλης πλέον έγινε πράξη.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας που έγινε στην Ιτέα και παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Κυριαζόπουλος, ο Βουλευτής Φωκίδας ΝΔ., κ. Μπούγας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, κ. Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Ταγκαλής καθώς και ο CEO της Hellenic Seaplanes, κ. Χαραλάμπους, με την εταιρεία να αναλαμβάνει το έργο της ίδρυσης της υποδομής και να το εντάσσει στο σύμπλεγμα των υδατοδρομίων Hellenic Water Airports.

#ίδρυση υδατοδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εσωτερικός χώρος του υδατοδρομίου Πάτρας

Έγκριση Άδειας Λειτουργίας για το Υδατοδρόμιο Πάτρας: Η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα υδροπλάνα με Hellenic Seaplanes στο επενδυτικό σχήμα!

Το υδατοδρόμιο της Πάτρας λαμβάνει προσεχώς την άδεια λειτουργίας μετά από την επιθεώρηση της επιτροπής υδατοδρομίου και προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα