Λογότυπο του δικτύου υδατοδρομίων Hellenic Water Airports

Αναλαμβάνει την κατασκευή του Υδατοδρομίου της Κυλλήνης η Hellenic Seaplanes!

Κατασκευή Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυλλήνης

Η Κυλλήνη αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στο δίκτυο υδατοδρομίων Hellenic Water Airports.

Ένα νέο επενδυτικό έργο στην Πελοπόννησο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την κατασκευή Υδατοδρομίου στην Κυλλήνη καθώς και τη λειτουργία του. Η Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, επιλέχθηκε ως ανάδοχος μετά τη διενέργεια διαγωνισμού από το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης για την κατασκευή και τη διαχείριση της υποδομής. Οι εργασίες βολιδοσκοπούν να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, ενώ η Hellenic Seaplanes έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια ίδρυσης του τοπικού Υδατοδρομίου.

Το δίκτυο υδατοδρομίων Hellenic Water Airports στην Πελοπόννησο ενισχύεται αποφασιστικά με την δημιουργία των εγκαταστάσεων στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης και μαζί με τα υδατοδρόμια της Καλαμάτας και της Πάτρας, η πτητική λειτουργία των υδροπλάνων έρχεται όλο και πιο κοντά.

Τι φέρνει μαζί της η κατασκευή του Υδατοδρομίου στο νομό Ηλείας

Η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Κυλλήνη αναμένεται να δώσει ώθηση στην εμπορική ανάπτυξη της περιοχής και να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και να τονίσει την τουριστική της ταυτότητα. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας σε δηλώσεις του για το υδατοδρόμιο “ως υποδομή έχει κομβική σημασία για τον νομό Ηλείας και την Κυλλήνη ειδικότερα, καθώς αυτοσκοπός της δημιουργίας υδατοδρομίων είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και πυλώνας ανάπτυξής της. Η λειτουργία του τοπικού Υδατοδρομίου θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, σε διάφορες ειδικότητες, ενώ φέρνει μαζί του νέες εμπορικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος”.  

Για το υδατοδρόμιο Κυλλήνης, ο CEO της Hellenic Seaplanes και των υδατοδρομίων Hellenic Water Airports, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε: “Η κατασκευή του Υδατοδρομίου θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κυλλήνη ενώ θα βελτιστοποιήσει και το λιμάνι της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στο υδατοδρόμιο θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών και φορτίων από/προς άλλες γειτονικές περιοχές και νησιά του Ιονίου”.

Προγραμματικές Συμβάσεις για το Δίκτυο Υδατοδρομίων στο Ιόνιο!

Πρόσφατα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τα λιμενικά ταμεία Κεφαλληνίας-Ιθάκης και της Ζακύνθου για την αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων και στα τρία νησιά του Ιονίου.

Με αυτές τις αποφάσεις, το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων στο Ιόνιο αναπτύσσεται καθοριστικά ώστε να εξυπηρετηθούν μελλοντικές πτήσεις με υδροπλάνα προς την Πελοπόννησο, σε προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας όπως η Κυλλήνη, η Πάτρα και η Αμφιλοχία αλλά και στα λιμάνια των Επτανήσων.

 

#άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου #κατασκευή υδατοδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ίδρυση υδατοδρομίων σε Αλιβέρι, Αιδηψό και Ιτέα

Εγκρίθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου σε Αλιβέρι και Αιδηψό! Ανακοινώνεται και η Ιτέα

Το χαρτοφυλάκιο υδατοδρομίων Εύβοιας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό από τα Υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών, Ναυτιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Εσωτερικός χώρος του υδατοδρομίου Πάτρας

Έγκριση Άδειας Λειτουργίας για το Υδατοδρόμιο Πάτρας: Η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα υδροπλάνα με Hellenic Seaplanes στο επενδυτικό σχήμα!

Το υδατοδρόμιο της Πάτρας λαμβάνει προσεχώς την άδεια λειτουργίας μετά από την επιθεώρηση της επιτροπής υδατοδρομίου και προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα